A&B Fotografie

Plezier in Fotografie

Kerk Andijk

In het dorp Andijk, in de kop van Noord Holland, staat een heel bijzondere kerk. Het kerkgebouw is één van de meest opvallende gereformeerde kerkgebouwen van Nederland. De kerk met bijbehorende gebouwen is van architectuur-historisch belang: een gaaf voorbeeld van kerkelijke bouwkunst uit het tweede kwart van de twintigste eeuw. Het mag wel een hoogtepunt van kerkbouw genoemd worden in de expressionistische bouwtrant van de Amsterdamse School. Door architect Reitsma werd deze kerk beschouwd als zijn beste werk. Verder heeft hij kerken gebouwd in Appingedam, Groningen, Leeuwarden, Kollum en Weesp.

Hier staat meer informatie over deze kerk. En hieronder wat foto’s die ik onlangs maakte in de kerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 A&B Fotografie

Thema door Anders Norén